zondag 28 november 2010

Lawn Bowls

Als je dacht dat het rijtje Britse sporten langzamerhand wel uitgeput was en dat mijn blogs op een gegeven moment wel over andere dingen moeten gaan, dan kom je van een koude kermis thuis. Ik heb er namelijk nog één gevonden: ‘Lawn Bowls’. Het is een variant op ‘jeu de boules’ of ‘petangue’. Oftewel je hebt een klein (wit) balletje en de gene die zijn grote (zwarte) bal er het dichts bij weet te rollen (verboden te gooien……..) heeft gewonnen. Het gras is zeer kort en bijna net zo goed onderhouden als een golfbaan.

Het grootste verschil is dat die ballen niet volledig symetrisch zijn. Het zwaartepunt ligt niet in het midden, waardoor de ballen altijd een bocht maken. Het duurt even voordat je doorhebt hoe ze reageren, maar daarna wordt het best uitdagend.

Normaal gesproken hoor je het op je blote voeten op het gras te spelen. Gisteren was het in Melbourne 15 graden, en met een behoorlijk koude wind was het gewoon smerig. In Nederland ligt er al sneeuw en ijs, hier is de zomer (tot nu toe) veel kouder dan normaal, al klimt het deze week wel op richting de 26 graden……

2 opmerkingen:

  1. Ik kan niet wachten tot de foto van Paul is ingevoegd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Done! Duurde even, heb wat problemen met de camera en internet thuis.....

    BeantwoordenVerwijderen