zondag 7 november 2010

Brighton

Brighton is een buitenwijk van Melbourne, al zouden wij in Nederland eerder zeggen dat het een aparte kustplaats is, ongeveer een halfuur van het centrum (of zijn Zandvoort en Scheveningen onderdeel van Amsterdam en Den Haag?). Met de skyline op de achtergrond en de hutjes aan het strand is het best pitoresk.
De Strandhutjes zijn waar Brighton bekend om staat en het heeft ook een foto in de Lonely Planet Australie. Ze zijn er zo trots op dat ze een status als monument hebben gekregen. Ik heb helaas niet kunnen ontdekken hoeveel huur ze voor die paar houten planken durven vragen, maar ik denk dat je daar in andere steden een heel appartement voor kan krijgen.
De strandhutjes deden mij erg aan Muizenburg in Kaapstad denken. Hoewel er zat verschillen zijn te ontdekken, schoten op deze zondagmiddag de vergelijkingen tussen Australie en Zuid-Afrika door m'n hoofd. Niet gek natuurlijk, allebei voormalige Britse kolonieen en allebij zijn ze vanf 1850 langzaam opgebouwd. Veel oude gebouwen lijken kwa stijl dan ook op elkaar. Niet alles is oud, ook de Amerikaanse invloed is over komen waaien waardoor je af en toe tegen jezelf moet zeggen dat "this is not Miami"......

Prima bestemming voor een rustige, luie zondagmiddag en om de batterij weer op te laden voor een nieuwe werkweek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten