donderdag 18 november 2010

Fountain Gate

In mijn lunchpauze wandel ik bijna iedere dag eventjes naar Fountain Gate. Het stadskantoor van de City of Casey zit naast dit 'Major Activity Centre' (MAC). Anders gezegd, naast een super groot regional winkelcentrum, het op 12 na grootste winkelcentrum van Australiƫ.

Hoe groot? Gigantisch groot. Fountain Gate heeft meer dan 300 winkels, waaronder de ‘grote jongens’ als een Target, BigW, K-mart en Woolworths en een bioscoop. Het hoofdgebouw alleen is al vijftien voetbalvelden groot (en dan reken ik de parkeervelden er omheen niet eens mee). Eigendom van de Westfield-groep, die zo'n beetje alle grote winkelcentra in Australie en Nieuw-Zeeland in z'n bezit heeft.

Het is een typisch Amerikaanse ‘mall’, en iedere ‘mall’ heeft uiteraard ook z’n eigen foodcourt, waar dagelijks duizenden AustraliĆ«rs zich volstoppen met McD, Hungry Jacks (beter bekend als Burger King in Nederland), KFC of andere fastfood zaken. Het voordeel van een groot foodcourt is ook dat er langzamerhand wat andere opties dan hamburgers en frituur beschikbaar zijn.

Eigenlijk is het verschrikkelijk treurig, een grote doos, omringd door grote plakken asfalt met duizenden auto’s erop, en daaromheen weer andere dozen met andere winkels. Maar als dit is waar je mee opgroeit, dan vind je winkels die gewoon aan een straat grenzen waarschijnlijk maar raar. Van binnen is het allemaal perfect schoon, ligt en altijd 18 graden.....

Binnen is er nu al wel iemand die probeert het gezellig te maken. Geen Sinterklaas voor mij dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten