donderdag 30 december 2010

Mornington Peninsula

In de serie "Verken Victoria per huurauto" gaat het vandaag over het schiereiland aan de zuidkant van Melbourne. Woensdag hebben we een auto gehuurd en zijn we gaan rijden. De eerste stop was Waverly Park, een oud footy stadium wat grotendeels gesloopt is. De hoofdtribune staat nog overeind en verder is het een trainingsveld en een complete woonwijk eromheen.
Vervolgens heb ik Caitlyn in Fountain Gate en Cranbourne rondgeleid, voordat we doorreden naar het schiereiland zelf. Hoewel het op een uurtje rijden van Melbourne ligt, voelt het veel minder ver omdat de zuid-oostelijke suburbs zover uitstrekken. Het is ontzettend "bushy" en groen en daardoor is het een hele populaire plek om een paar dagen naar toe te gaan vanuit de stad.Sorrento is de 'hoofdstad' van alle toeristische plaatsen. Het is de plek waar blanken rond 1800 voor het eerst een nederzetting bouwden...........en na 7 maanden weer verlieten omdat er niet genoeg drinkwater was. Het heeft een paar aardige gebouwen en vroeger was er een stoomtrammetje van de standen aan de (Port Phillip) Baai en aan de Oceaan kant.
Het verschil tussen de stranden is gigantisch. De baai is kalm, rustig en erg veilig om in te zwemmen. De Oceaan is gigantisch wild en rond 1968 is een Minister-President daar gaan zwemmen en nooit meer terug gekomen........

Wij hebben een halve dag op het strand gelegen, zijn de dag erna verbrand tijdens onze lunch buiten, want het weer hier is geweldig, rond de 27 graden, maar 's avonds koelt het wel al tot ongeveer 14. Het weer was geweldig, want vandaag (oudjaarsdag), is het op het moment van schrijven een bizarre 40 graden Het is mijn eerste echt hete dag en terwijl wij binnen in de airco al dozen aan het inpakken zijn, voelt het buiten alsof er een grote warme deken over je heen hangt.........en de wind is niet verkoelend maar juist vreselijk. Ben benieuwd hoe nieuwjaarsnacht straks gaat verlopen!

1 opmerking: