maandag 20 december 2010

Daylesford

Dit weekend zijn we een lang weekend weg geweest. En in plaats van te vliegen naar bijvoorbeeld Brisbane, de Gold Coast (soort Miami) of Perth, we besloten een auto te huren en de staat Victoria beter te verkennen. De eerste bestemming was Daylesford.

Daylesford is een klein plaatsje in Victoria, omgeveer 1,5 uur rijden van Melbourne, met zo’n 3.000 inwoners, maar heel veel vakantiehuizen waardoor het aantal inwoners over het weekend verdubbeld. Het heeft 1 winkelstraat, het grootste gebouw is het gemeentehuis en de belangrijkste ontmoetingsplek is de pub.

Vlakbij Daylesford ligt Hepburn en daar zijn bronnen met mineraalwater. En in plaats van het in flesje doen, hebben we er hier luxe baden van gemaakt. Hele luxe baden. Met een zout-therapie bad, ligbanken in een bubbelbad, monsoon-douches en een stoomsauna moet ik zeggen dat het ontzettend ontspannend was.
Maar dat was niet het hoogtepunt van de eerste dag. Dat was toch wel onze accommodatie. Ergens in een bos vlakbij Daylesford heeft iemand in z’n achtertuin een treinwagon staan. Een hele oude treinwagon, die volledig is gerestaureerd en omgebouwd tot luxe wagon van honderd jaar geleden. Compleet met kingsize bed en een badkamer met een badeendje in het bad.

Mijn ouders wonen inmiddels in een treinstationnetje (in Eys), dus ik ben een beetje bang dat dit de volgende stap voor ze is ;-)

1 opmerking:

  1. Nou ik denk niet dat ze al hun boeken in zo'n wagon kwijt kunnen, maar zeker wel geinig.

    BeantwoordenVerwijderen