zondag 26 december 2010

Kerstmis

Terwijl Nederland inmiddels aan de tweede dag Gourmetten is begonnen (toch?) loopt hier 'Boxing Day' bijna ten einde. En dan moet er uiteraard een blog over kerst in Australie volgen, voorlopig nog zonder de foto's.Het begon vrijdagavond na het werk......een hele korte dag, ook omdat de computers daar uitvielen, werd afgesloten met het kijken naar 'Christmas by Candlelight' op TV, een grote show met allerlei A-, B- en Z- artiesten die kerstliedjes zingen. Het niveau was erg wisselend, maar het is blijkbaar een traditie hier.
Zaterdagochtend stond het uitpakken van de kadootjes op het programma. Uiteindelijk hebben we dat drie keer gedaan: 1 keer met ouders + zus, 1 keer met tantes + nichtje van de moeders kant en 1 keer met de hele familie van haar vaders kant. Uiteindelijk is nu vooral de vraag hoe ik al die boeken mee naar Nederland kan nemen.

Kerst hier staat voornamelijk in het teken van eten. Eten, eten, eten. Een gigantische lunch, een gigantisch diner en vervolgens op 'Boxing Day' wederom een gigantisch lunch van alle leftovers. En na drie keer hetzelfde is iedereen het eten wel behoorlijk zat.
Verder is het vooral anders dan in Nederland met beide families op dezelfde dag. Ik ben opgegroeid met twee kerstdagen, hier hadden we precies 8 minuten tussen de ene lading (12) en de andere lading (13) familieleden. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom de meeste mensen op Boxing Day compleet andere dingen willen doen dan familie bezoeken.

Boxing Day staat verder voor sommige mensen in het teken van winkelen, want het is de dag dat de uitverkoop hier begint. Wij hebben de hele dag op de bank gehangen, uitbuiken en de eerste dag van de Ashes-test in Melbourne gekeken. Cricket. Australie is all out voor 98 runs en Engeland heeft nog al z'n wickets en nu al 157 runs. Het lijkt een slachting te gaan worden...........en dat is wat ik morgen in het stadion ga beekijken. Jup, weer eens naar een sport toe. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten